Treinpendelaars kunnen fiets voortaan stallen in fietskluis aan station Ruisbroek

Schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA) en schepen van Leefmilieu Paul Defranc (CD&V) bij de fietskluis aan het station van Ruisbroek.
rv Schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA) en schepen van Leefmilieu Paul Defranc (CD&V) bij de fietskluis aan het station van Ruisbroek.
Wie vanuit Ruisbroek de trein neemt naar het werk kan voortaan zijn fiets veilig opbergen in een fietskluis. Op het Stationsplein staat een fietsbox waar plaats is voor vijf fietsen. Het gaat om een proefproject.

De kluis werd geïnstalleerd met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. “Deze eerste afgesloten fietsbox is een test om te peilen hoe groot de interesse is of kan worden”, zegt schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA). “Pendelaars die wat verder van het station wonen en die afstand enkel met een fiets afleggen krijgen zo een volwaardig alternatief om de combinatie van de trein en de fiets te nemen. Het spreekt voor zich dat we graag extra fietsboxen plaatsen als de vraag groter is dan het aanbod.”

Wie een plekje in de fietsbox wil huren kan vanaf maandag 19 augustus een mailtje sturen naar fietsenmobiliteit@groepintro.be. Je kan je fiets een jaar lang veilig opbergen in de kluis voor 75 euro. Er zal ook een eenmalige waarborg worden gevraagd van 25 euro.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean Pierre Buelinckx

    De gemeente én de MIVB zouden er goed aan doen om ook een dergelijke fietskluis te plaatsen ter hoogte van de bushalte aan de kerk van Ruisbroek .Dit zou meer comfort en meer veiligheid bieden dan het armtierige fietsrek zonder enige beschutting, dat aldaar werd neergepoot ten behoeve van busreizigers die er hun fiets willen achterlaten. Door de geplande lange onderbreking van buslijn 50 blijven deze reizigers en hun rijwiel nu letterlijk en figuurlijk in de kou staan.