Thalys-trein valt stil aan perron Ruisbroek: passagiers schuilen halfuur in kerk

De passagiers werden op een vervangtrein gezet aan het perron van Ruisbroek.
Mozkito De passagiers werden op een vervangtrein gezet aan het perron van Ruisbroek.
Omstreeks 16.30 uur viel een Thalys-trein door de hitte stil aan het perron van Ruisbroek. Na een halfuurtje konden de passagiers afstappen en afkoelen in de nabijgelegen Jan Ruusbroec en Onze-Lieve-Vrouwkerk.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Door de tropische temperaturen vielen heel wat treinen stil. Een Thalys-trein kwam stil te staan bij het perron van Ruisbroek. De 350 passagiers zaten een half uur vast vooraleer de hulpdiensten hen kwamen bevrijden. “De passagiers werden begeleid naar de Jan Ruusbroec en Onze-Lieve-Vrouwkerk”, zegt burgemeester Luc Deconinck (N-VA). “Ze kregen er water en konden er verkoeling zoeken. Na 45 minuten werden ze terug begeleid naar een vervangende trein, die de rit verderzette.” De brandweer en hulpdiensten werden ingeschakeld, maar de evacuatie verliep vlot.

Omstreeks 16.30 uur viel een Thalys-trein door de hitte stil aan het perron van Ruisbroek.
Mozkito Omstreeks 16.30 uur viel een Thalys-trein door de hitte stil aan het perron van Ruisbroek.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.