Sint-Pieters-Leeuw kan oud vredegerecht verkopen en rekent op 320.000 euro opbrengst

Het gebouw waar destijds het vredegerecht van Sint-Pieters-Leeuw was in de Villalaan in Ruisbroek wordt openbaar verkocht.
Mozkito Het gebouw waar destijds het vredegerecht van Sint-Pieters-Leeuw was in de Villalaan in Ruisbroek wordt openbaar verkocht.

Het gebouw waar tot voor enkele maanden het vredegerecht in gevestigd was in Ruisbroek kan eindelijk verkocht worden. Op 1 februari van dit jaar werd het vredegerecht in het kanton Halle-Sint-Pieters-Leeuw definitief opgeheven door de federale overheidsdienst Justitie. Het gemeentebestuur zag geen andere publieke functie in het gebouw op de Villalaan en daarom wordt het verkocht. De opbrengst van de verkoop zal gebruikt worden om elders gemeentelijke gebouwen op te knappen of te vernieuwen. De gemeenteraad keurde de verkoop intussen goed. Sint-Pieters-Leeuw verwacht 320.000 euro te krijgen voor het pand.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.