Schietpartij op parking: tot zes jaar cel geëist

Twee twintigers uit La Louvière riskeren celstraffen van zes en vier jaar voor hun betrokkenheid bij een schietpartij in Ruisbroek, eind 2014.

De hele zaak begon toen het meisje waar beklaagde Dylan B. (24) een koppel mee vormde, hun relatie midden oktober verbrak. In de twee daaropvolgende weken stuurde hij haar meer dan 1.500 sms'jes, wat voor het parket neerkomt op stalking.


Toen ze in de nacht van 8 op 9 november aan de slag was in een Brusselse discotheek, viel hij haar ook telefonisch lastig. Hij eiste dat ze hem na haar uren zou ontmoeten op een parkeerterrein in Ruisbroek. Twee discotheekgangers die merkten dat het meisje doodsbang was, boden aan om mee te gaan en een oogje in het zeil te houden. Toen zij het parkeerterrein vervolgens opreed, stapte B. meteen in en begon hij haar te slaan. Volgens het parket probeerde hij haar ook te wurgen.


De twee discotheekgangers schoten te hulp en probeerden B. te kalmeren. Maar die had inderhaast zijn vriend Ferhat O. opgetrommeld. Hij haalde een pistool boven en vuurde vier keer. Twee kogels raakten de discotheekklanten in de benen.


Volgens B. en O. werden ze door het meisje in de val gelokt en hadden de discotheekgangers net hen aangevallen. Vonnis over enkele weken. (WHW)