Schietpartij kost duo twee en vier jaar cel

Twee twintigers uit La Louvière hebben celstraffen van vier en twee jaar gekregen voor hun betrokkenheid bij een schietpartij in Ruisbroek, eind 2014.

Het hele incident begon bij Dylan B. (24), die zijn relatie midden oktober 2014 op de klippen zag lopen. In de twee weken na die breuk, viel hij zijn ex echter lastig door haar meer dan 1.500 sms'jes te sturen en haar ook telefonisch lastig te vallen in de Brusselse discotheek waar ze werkte.


In de nacht van 8 op 9 november vroeg hij haar om hem te ontmoeten op een parkeerterrein in Ruisbroek. Twee discotheekgangers die gezien hadden dat het meisje doodsbang was, boden aan om met haar mee te gaan en een oogje in het zeil te houden. En dat bleek ook nodig, want toen het meisje het parkeerterrein opreed, drong B. meteen haar wagen binnen. Hij begon haar vervolgens te slaan en trachtte haar te wurgen. De twee discotheekgangers kwamen meteen tussenbeide en probeerden B. te kalmeren, maar die had zelf ook zijn vriend Ferhat O. opgetrommeld. Die haalde een pistool boven en vuurde vier keer. Twee kogels raakten de discotheekgangers in de benen, maar gelukkig zonder hen levensgevaarlijk te verwonden.


(WHW)