Nieuwe koning en nieuwe prinses aan de macht bij Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan

De schutters van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan mochten opnieuw strijden om de hoofdvogels tijdens de jaarlijkse koningsschieting.
rv De schutters van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan mochten opnieuw strijden om de hoofdvogels tijdens de jaarlijkse koningsschieting.

De schutters van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan mochten opnieuw strijden om de hoofdvogels tijdens de jaarlijkse koningsschieting. Zoals de traditie het wil mag de winnaar van die schieting zich een jaar lang koning of koningin noemen. Freddy Van Vlaenderen (56) uit Vlezenbeek haalde het uiteindelijk. De koning schoot zichzelf voor de tweede keer naar de troon want ook in 2015 was hij de beste schutter. De jongeren van de gilde streden ook om de titel van prins of prinses en ook hier maakte een prinses een comeback. Snoowi Basteleus (17) schoot bij de jeugd de hoofdvogel af nadat het haar ook al eens lukte in 2017. Nu woensdag 1 mei ontvangen de schutters van Sint-Sebastiaan iedereen op het schuttershof voor de jaarlijkse initiatieschieting. Iedereen kan er dan tussen 10 uur en 13 uur de traditionele handboog uitproberen op de wippen en kennis maken met de gilde. Het schuttershof kan bereikt worden via de toegang langs de Joseph Depauwstraat.

Freddy Van Vlaenderen (56) uit Vlezenbeek werd koning en Snoowi Basteleus (17) is prinses van de  Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan.
rv Freddy Van Vlaenderen (56) uit Vlezenbeek werd koning en Snoowi Basteleus (17) is prinses van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.