Naakt YouTube-filmpje leidt tot klappen (en veroordeling)

Baert Marc
Een man uit Sint-Pieters-Leeuw is op verzet veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor partnergeweld. Hij ging door het lint nadat zijn vrouw een opmerking had gemaakt over een seksueel getint filmpje dat hij in aanwezigheid van hun kinderen aan het bekijken was. 

In 2016 was het koppel na een relatie van dertien jaar in alle vriendschap gescheiden. Op 18 mei 2017 zette ze de kinderen af bij haar ex-man in Sint-Pieters-Leeuw en stelde ze meteen voor om te koken. Alles ging goed, tot de man een YouTube-filmpje opzette waarin blote vrouwen te zien waren. Ze maakte hierover een opmerking waarop hij eerst niet reageerde. Pas als de drie kinderen in bed waren gelegd, ging hij door het lint. Hij zou haar bij de arm gegrepen hebben en haar een klets in het gezicht hebben gegeven. Pas toen de oudste dochter naar beneden kwam, kalmeerde hij. Bij de behandeling van zijn dossier dit voorjaar had hij verstek gelaten. Nu tekende hij verzet aan. “Zij was steeds agressief en opvliegend. Ook toen. Ik heb me enkel verdedigd”, aldus de verdediging die daarom een straf met uitstel vroeg en kreeg. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.