Ministraf voor 70-jarige man die breuk met ex niet kon verkroppen

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een 70-jarige man uit Sint-Pieters-Leeuw is veroordeeld tot een celstraf(je) van 15 dagen met uitstel voor het belagen van zijn ex-vrouw.

De man woonde 32 jaar samen met zijn vrouw toen ze negen jaar geleden plots een punt achter hun relatie zette. Een harde noot om te kraken voor de zeventiger. “In 2015 kwam een eerste klacht binnen dat hij haar stoorde in haar rust”, aldus het parket. “Daarna volgden er nog klachten in 2017 en 2018. Ze wil geen contact meer hebben met u, meneer.” Volgens zijn ex dook hij verschillende keren onverwachts op. “Hij wacht me op aan het station”, zei ze tegen de politie.

“Dit is een signaal. Het moet stoppen. We willen geen klachten meer krijgen”, sprak de procureur de man toe. Daarom werd slechts een maand met uitstel gevorderd. “Ik zal doen wat u vraagt”, was het enige wat de man na de vordering nog zei, waarna hij de rechtszaal verliet. Gezien de specifieke context en het schuldbesef van de man besloot de rechter de milde vordering te halveren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.