Man moet uitwijken voor kat en botst tegen paaltje: 3 maanden rijverbod

Een man die op 25 mei van vorig jaar een ongeval met vluchtmisdrijf pleegde in Sint-Pieters-Leeuw heeft van de Halse politierechter een stevige straf gekregen. De beklaagde moest naar eigen zeggen uitwijken voor een kat. Hij liep al vier veroordelingen op in het verleden.

“Een klassieker, al is er wel verschil”, sprak de rechter met cynische ondertoon. “In Vlaanderen gaat het om katten, maar voor de Brusselse rechtbank is het wat chiquer. Daar gaat het om vossen.” De advocate van de man haalde dan ook aan dat haar cliënt moest uitwijken voor een kat die de weg overstak waarna de man tegen een paaltje botste. “Maar hij wist niet dat hij voor een paaltje langs de weg ook de politie moest bellen”, pleitte de advocate. “Hij stapte ook uit, maar stelde bovendien vast dat de schade beperkt was.” De man kreeg een boete van 1.600 euro -waarvan de helft met uitstel-, een rijverbod van 3 maanden en als hij zijn rijbewijs terugwil moet hij eerst slagen voor de vier examen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philip Coorens

    Die straf lijkt me toch echt wel buiten proportie voor het raken van een paaltje... er gebeuren dagelijks echt wel ergere dingen in het verkeer die vaak onbestraft blijven!!