Logo duidt voortaan rolstoelvriendelijke toegangen aan in Sint-Pieters-Leeuw

Schepen van Gebouwen Gunther Coppens (N-VA) links met schepen van Welzijn Paul Defranc (CD&V) aan de ingang van de bibliotheek waar voortaan ook een logo hangt.
Mozkito Schepen van Gebouwen Gunther Coppens (N-VA) links met schepen van Welzijn Paul Defranc (CD&V) aan de ingang van de bibliotheek waar voortaan ook een logo hangt.
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw bedacht een nieuw logo dat voortaan ophangt aan alle ingangen waar rolstoelgebruikers kunnen aanbellen om geholpen te worden. 

Verschillende gemeentelijke gebouwen waarvan de hoofdingang niet voldoet voor rolstoelgebruikers hebben al een aparte rolstoelvriendelijke ingang gekregen. Dat is onder andere het geval in het Colomakasteel en de hoofdbibliotheek. Aan zo’n ingang is een bel te vinden waarmee dan medewerkers opgeroepen kunnen worden om de rolstoelgebruiker te begeleiden. “Samen met onze dienst Gebouwen en de communicatiedienst zijn we nagegaan of we geen logo konden ontwikkelen om deze ‘speciale’ bel duidelijker aan te geven”, legt schepen van Gebouwen Gunther Coppens (N-VA) uit. “Daar is dit logo uit voortgekomen. We zullen ook de komende jaren blijven investeren in een betere toegankelijkheid van onze gebouwen.”

Ook sportclubs en uitbaters van openbare gebouwen die het logo willen gebruiken kunnen contact opnemen met de gemeente via de dienst Welzijn op 02/371.03.49.