Landbouwers waarschuwen voor modder op de weg met uitgeleende verkeersborden

Landbouwer Luc Basteleus kreeg van milieuschepen Gunther Coppens (N-VA) het eerste verkeersbord overhandigd in Sint-Pieters-Leeuw. Landbouwers kunnen voortaan zelf modder op de weg signaleren.
rv Landbouwer Luc Basteleus kreeg van milieuschepen Gunther Coppens (N-VA) het eerste verkeersbord overhandigd in Sint-Pieters-Leeuw. Landbouwers kunnen voortaan zelf modder op de weg signaleren.
Landbouwer Luc Basteleus uit Oudenaken zet voortaan een verkeersbord op om andere mensen te waarschuwen wanneer er modder op de weg belandt tijdens zijn werkzaamheden.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw werkte met de landbouwers een ‘moddercampagne’ uit omdat de oogsttijd er aan komt en dan belandt er vaak modder op de weg door de landbouwmachines die op en af de velden rijden. Om bestuurders te waarschuwen voor het gevaar kunnen landbouwers voortaan een verkeersbord uitlenen waarmee ze dan op de locaties waar er modder ligt kunnen aanduiden dat er extra voorzicht gereden moet worden. De landbouwers zelf engageren zich wel om de modder zo snel mogelijk op te ruimen. Landbouwers die ook een verkeersbord willen lenen kunnen een aanvraag indienen via mobiliteit@sint-pieters-leeuw.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.