Klein Gevaarlijk Afval wordt voortaan veilig opgeslagen in Leeuws recyclagepark

Schepen van Leefmilieu Paul Defranc (CD&V) en schepen van Gemeentelijke Gebouwen Gunther Coppens op de afdeling KGA in het recyclagepark.
rv Schepen van Leefmilieu Paul Defranc (CD&V) en schepen van Gemeentelijke Gebouwen Gunther Coppens op de afdeling KGA in het recyclagepark.
De opslag van het Klein Gevaarlijk Afval (KGA) op het Leeuwse recyclagepark gebeurt voortaan veilig. De gemeente liet een afdak plaatsen aan de afdeling KGA.

Deze week werd het afdak geplaatst aan de afdeling KGA. Volgens de Vlarem-wetgeving moeten daar speciale maatregelen genomen worden. Een afdak maakt alvast een groot verschil omdat bij sommige stoffen de aanraking met water zeer gevaarlijk kan zijn.

De voorbije maanden kregen de medewerkers van het park ook al een nieuwe wachtpost met een berging en een douche. Ook die laatste is belangrijk want als bezoekers of medewerkers in contact komen met gevaarlijk afval kunnen ze zich meteen afspoelen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.