Kinderopvang zoeken wordt eenvoudiger: Sint-Pieters-Leeuw opent loket voor de ouders

De gemeente opent een loket Kinderopvang om de zoektocht van ouders te vergemakkelijken.
rv De gemeente opent een loket Kinderopvang om de zoektocht van ouders te vergemakkelijken.
Ouders zullen in Sint-Pieters-Leeuw vanaf 1 januari eenvoudiger opvang voor hun kind vinden. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw opent namelijk een loket kinderopvang. 

Het loket moet de zoektocht naar opvang vergemakkelijken. “Aan het Loket Kinderopvang kunnen ouders een volledig overzicht krijgen van alle mogelijke kinderopvanginitiatieven in Sint-Pieters-Leeuw”, zegt schepen van Kinderopvang An Speeckaert (CD&V). “Ook voor de gemeente betekent het loket Kinderopvang een grote meerwaarde omdat we zo de nood aan kinderopvang beter in kaart kunnen brengen.” 

Ouders kunnen vanaf 1 januari via www.sint-pieters-leeuw.be/kinderopvang-zoeken gebruik maken van het loket en met één aanvraag alle opvanginitiatieven van hun keuze aanduiden. Het loket Kinderopvang stuurt dan de aanvraag naar hen door. Wie hulp nodig heeft, kan daarvoor ook terecht in het Sociaal Huis en het Huis van het Kind.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.