Kinderen kiezen zelf hoe hun nieuwe bibliotheek er zal uitzien in Sint-Pieters-Leeuw

Kinderen tussen 6 en 14 jaar krijgen tot  12 mei de kans om zelf te kiezen hoe de nieuwe bibliotheek er zal 
uitzien in Sint-Pieters-Leeuw.
rv Kinderen tussen 6 en 14 jaar krijgen tot 12 mei de kans om zelf te kiezen hoe de nieuwe bibliotheek er zal uitzien in Sint-Pieters-Leeuw.

Kinderen tussen 6 en 14 jaar krijgen tot 12 mei de kans om zelf te kiezen hoe de nieuwe bibliotheek er zal uitzien. “Aangezien de plannen voor de nieuwe bibliotheek stilaan concreter worden vragen we aan de kinderen om hun droombib te ontwerpen”, zegt schepen Jan Desmeth (N-VA) van Cultuur en Bibliotheek. “Alle leerlingen van de lagere school krijgen een afbeelding van een open landhuis waarin zij kunnen tekenen, kleuren en schilderen, een collage maken of schrijven. Voor de kleuters werd een open boek voorgesteld waar zij hun droomboek van kunnen maken.” De deelnemersformulieren kunnen opgehaald worden in de bibliotheek, inleveren kan tot 12 mei. Alle ontwerpen worden tentoongesteld tijdens het groot Bibfestival op zondag 19 mei tussen 14 uur en 18 uur. Dat is een dag vol theatervoorstellingen, workshops, een boekenzoektocht, games en veel meer. “En ook de komende maanden en jaren willen we nog andere initiatieven nemen om onze inwoners van alle leeftijden te betrekken bij deze nieuwe plek voor alle Leeuwenaars”, aldus Desmeth.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.