Kermis Oudenaken zet voor het eerst theater en wandeltochten op programma

Het programma van Kermis Oudenaken wordt uitgebreid met theater en een nocturnewandeling.
rv Het programma van Kermis Oudenaken wordt uitgebreid met theater en een nocturnewandeling.
De ruiters van De Leeuwse Ridders organiseren dit weekend opnieuw Kermis Oudenaken op de hoeve Lemaire. Dit jaar pakt de organisatie uit met enkele nieuwe activiteiten op de affiche.

Op zaterdag 3 augustus start de kermis al om 18.30 uur met een voorstelling van het Gooikse poppentheater Ja-Ja dat het verhaal zal vertellen van het varkentje Knor. De kinderen zullen oude volksspelen en andere spelletjes kunnen spelen en er staat een springkasteel opgesteld. “Terwijl de kinderen zich amuseren, kunnen de ouders bijpraten in ons gezellig praatcafé waar verschillende streekbieren en lekkere cocktails op de kaart staan. En voor de kleine of grote honger kan je terecht in onze pop-upfrituur”, vertelt Johan Pint van De Leeuwse Ridders. Die avond kunnen wandelaars voor het eerst tot 20.30 uur vertrekken voor een bewegwijzerde wandeltocht van 4,5 of 9 kilometer. Om 23.30 uur treden dan Bram & Lennert op en aansluitend is er een afterparty met Discobar Kastaar. Net als de voorbije jaren blijft de toegang gratis.

“Zondag grijpen we terug naar de vertrouwde ingrediënten: varken aan ’t spit, een fiets- en autozoektocht, ponyrijden en een afsluitende fuif”, vertelt Pint. Wie meedoet aan de fiets- en autozoektocht kan starten vanaf 14 uur. De opbrengst gaat naar Kom Op Tegen Kanker. Kinderen kunnen zich vanaf 14 uur uitleven op het strokasteel, de springkastelen of aanschuiven voor een ritje op de huifkar. Vanaf 15 uur is ook een ritje op een van de pony’s mogelijk. Daarnaast is er ook een schminkstand en zijn er tal van spelletjes. Om 17 uur zijn dan de varkens aan ’t spit klaar en ’s avonds wordt er een laatste keer gefeest tijdens de Oudenaakse afsluiter. Alle informatie is te vinden op de Facebookpagina van Kermis Oudenaken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.