Inwoners Zuun en Negenmanneke kunnen binnenkort nieuw wandelpark ontdekken

Schepen van Groen Bart Keymolen (CD&V) en burgemeester Luc Deconinck (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw aan het Pater Damiaanpark in Zuun.
rv Schepen van Groen Bart Keymolen (CD&V) en burgemeester Luc Deconinck (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw aan het Pater Damiaanpark in Zuun.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw koopt het Pater Damiaanpark aan. Het 2 hectare groot gebied ligt tussen de José Mehaudenstraat en de Spaanse weg. Het park zal ook gebruikt worden als buffergebied en gecontroleerd overstromingsgebied bij hevige regenval. Voor de aankoop van het park is er ook een Vlaamse subsidie voorzien van 56.429 euro. Vandaag is het Pater Damiaanpark vooral weiland maar op termijn zal het ingericht worden als toegankelijk wandelpark. De inwoners van Zuun en Negenmanneke zullen dus binnenkort een nieuw stukje natuur kunnen ontdekken. 

De komende jaren wil de gemeente een heel netwerk van groene plekjes realiseren en onderhouden in de vallei van de Zenne en Zuun. Dat project Zuidelijke Zennevallei wordt verder uitgewerkt met onder andere de provincie Vlaams-Brabant, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Natuur en Bos.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.