Hondje gered uit rookzee in appartement

Een vergeten kookpot heeft gisteren heel wat paniek veroorzaakt in een flatgebouw in de Oeverbeemd. Gelukkig ging het hoofdzakelijk om rookontwikkeling. Het hondje van de bewoonster kon tijdig gered worden.

Bewoners van het sociale woonblok alarmeerden kort na 10 uur de hulpdiensten toen ze zagen dat er rook vanonder één van de deuren kwam. Nadat ook het brandalarm in werking getreden was, haastte iedereen zich naar buiten. "Ik ben onmiddellijk op de deur van het bewuste appartement beginnen kloppen", vertelt Lou Herbots. "Op het geblaf van een hondje na kwam er geen reactie."

Geen hondje te vinden

Brandweer en politie kwamen ter plaatse, waarna de deur van de flat opengebroken werd. Al snel bleek daar een pot op het fornuis vergeten te zijn. Veel brandschade was er niet. "De brandweermannen vertelden me dat ze geen hondje gevonden hadden", gaat Lou verder. "Maar ik was zeker van mijn stuk. Ik ben teruggekeerd met een agent en onder het bed vonden we de kleine viervoeter. In het appartement was ook een vogel, maar ik weet niet hoe het daar mee gaat."

Het hondje Sisi werd daarna opgevangen door Denise Denis, buurvrouw van de bewoonster van het getroffen appartement. Zij was zelf gaan werken, maar keerde huiswaarts toen ze het nieuws van de brand vernam.

Omdat de ernst van de brand niet meteen duidelijk was, werd ook het medisch noodplan afgekondigd. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en moest het gebouw vooral goed verlucht worden. Alle flats waren nog bewoonbaar. (TVP)

Denise Denis ontfermt zich over Sisi, het hondje van haar buurvrouw.
Mozkito Denise Denis ontfermt zich over Sisi, het hondje van haar buurvrouw.