Grootste werf in jaren gaat tweede fase in

Er wordt intussen al zes maanden gewerkt in het centrum van Ruisbroek, zoals hier in de Fabriekstraat.
Foto Mozkito Er wordt intussen al zes maanden gewerkt in het centrum van Ruisbroek, zoals hier in de Fabriekstraat.
De werken in het centrum van Ruisbroek gaan volgende week een nieuwe fase in. Er zal nu gewerkt worden tussen de Philippe Destrykerlaan en de Wandelingstraat.

De wegen- en rioleringswerken zijn de belangrijkste van de voorbije decennia in de Leeuwse deelgemeente. In een eerste fase werd er gewerkt in de Karel Gilsonstraat, tussen de kerk en de Philippe Destrykerlaan. Dat traject kreeg al een nieuwe onderlaag, in afwachting van een definitieve toplaag in asfalt. "De aannemer start maandag met de werken tussen de Philippe Destrykerlaan en de Wandelingstraat", aldus schepen van Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V). "Als het weer meezit, zullen die werken midden juli klaar zijn. De werken die nog gepland waren op de strook waar enkele voorgevels beschadigd werden, zullen later uitgevoerd worden. Intussen kan ook een andere aannemer beginnen met de heraanleg en uitbreiding van de parking aan het OCMW. De Broekweg, die als omleidingsweg gebruikt wordt, zal vanaf volgende week niet langer op maandag afgesloten worden voor onderhoud, maar wel op vrijdag, van 9 uur tot 12 uur."


De omleiding via de Beemd en de Boomkwekerijstraat blijft ook in de volgende fase behouden. "Bussen zullen wel niet langer via de Reystraat kunnen rijden, en zullen pas ter hoogte van de Brugstraat de Fabriekstraat inrijden", zegt schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA). "De bushalte aan het OCMW valt hierdoor weg. Er komt wel een tijdelijke bushalte in de Boomkwekerijstraat, ter hoogte van de Reystraat."


De bussen van de MIVB rijden sinds begin deze maand opnieuw via de Beemd. De haltes in het centrum van Ruisbroek worden dus opnieuw bediend. (BKH)