Gemeentearbeiders Sint-Pieters-Leeuw knappen zelf waardevolle graven op

Een externe firma knapte eerder al de graven van de oudstrijders op rond de kerk van Sint-Pieters-Leeuw.
Mozkito Een externe firma knapte eerder al de graven van de oudstrijders op rond de kerk van Sint-Pieters-Leeuw.
Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw zal de komende maanden zelf graven opknappen die een erfgoed- of funeraire waarde hebben. Er wordt gestart op het kerkhof van Ruisbroek.

Op het oude gedeelte van het kerkhof van Ruisbroek zal het gemeentepersoneel niet-beschadigde losse delen terugplaatsen maar ook beschadigde delen registreren en inventariseren. Die stukken worden dan opgeslagen. De grotere stukken verhuizen even naar een loods. Het gemeentepersoneel zal zelf kleine herstellingen uitvoeren en nadien beeldjes, foto’s en andere stukken na de herstelling terugplaatsen. Er wordt in de toekomst ook meer groen aangeplant en het gemeentebestuur wil een visie en een beheersplan opstellen voor de begraafplaatsen. De familie van de overledenen blijven eigenaar van alle onderdelen. Als er iets zou verdwenen zijn wordt gevraagd om contact op te nemen met het gemeentebestuur omdat het stuk wellicht opgeslagen ligt om later hersteld en teruggeplaatst te worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.