Gemeente wil organisatie kinderopvang herbekijken

Sint-Pieters-Leeuw bekijkt hoe het de kinderopvang in de gemeente beter kan organiseren en wil daarbij ook een externe organisatie betrekken. De vakbonden zijn ongerust.

"23 jobs staan op de tocht", laten VSOA, ACV en ACOD in een gezamenlijk persbericht weten. "Na de besparingsgolf bij het OCMW moet de kinderopvang er aan geloven. Zonder enige communicatie gaat het college op 27 april een princiepsbeslissing nemen."


Schepen van Kinderopvang Bart Keymolen (CD&V) zegt dat de vakbonden de plannen verkeerd voorstellen. "De gemeente blijft organisator van de kinderopvang", benadrukt Keymolen. "Wij bekijken of we met een externe organisatie kunnen samenwerken om de kinderopvang net te verbeteren. We stellen vast dat er bij de personeelsleden veel werkdruk is. Sommige mensen kunnen zelfs geen vakantie nemen omdat er bijvoorbeeld zieken zijn. Als we een externe organisatie bij de kinderopvang betrekken, kan dat veranderen. Maar wij staan er wel op dat de mensen aan dezelfde voorwaarden kunnen verder werken. Ook de kwaliteit van de kinderopvang voor de 800 kinderen en hun ouders staat centraal. Er is nog niets beslist en er is eind april met de vakbonden overleg gepland. Het is jammer dat zijn nu al foute informatie de wereld insturen."


(BKH)