Financieel directeur wordt bakker

VLEZENBEKENAAR BOUWT SCHUUR OM TOT BAKHUIS LA SOURCE

Mario Grobben bij zijn bakoven in de oude schuur van de boerderij die hij omdoopte tot bakhuis 'La Source'.
Foto Mozkito Mario Grobben bij zijn bakoven in de oude schuur van de boerderij die hij omdoopte tot bakhuis 'La Source'.
Tot 2011 was Mario Grobben financieel directeur, maar toen koos hij voor een opvallende carrièreswitch. Hij besloot ambachtelijk bakker te worden en bouwde zijn oude schuur om tot bakhuis 'La Source'. Nu organiseert hij er teambuildings voor bedrijven.

Mario en zijn vrouw Martine kochten twintig jaar geleden een oude boerderij aan de Lennikse-baan in Vlezenbeek. "We ontdekten een oude, vervallen bakoven in de schuur. Ik had altijd al een voorliefde voor ambachtelijke producten en besloot me om te scholen tot bakker."


Het bakken zit bij Mario in de genen. "Ik woonde mijn hele leven in Limburg en mijn moeder is een Italiaanse. Bakken is mijn tweede natuur. De oude oven bracht ons op het idee om in 2003 een nieuwe bakoven te laten bouwen. Het werd er eentje in leem, gebouwd naar het authentieke model van de bakovens in Bokrijk", vertelt Grobben. "Toen zijn we massaal aan het bakken geslagen. Steeds vaker begonnen omwonenden te vragen naar activiteiten. Vanaf 2009 zijn we daarom begonnen met één zaterdag per maand taart, pizza's en brood op bestelling te bakken. We kampten al snel met plaatsgebrek en besloten daarom de oude schuur om te vormen tot bakhuis. Daar konden we dan gasten ontvangen en hen kennis laten maken met het ambachtelijke beroep."

Teambuildings

In 2011 besloot Mario te stoppen met zijn job als financieel directeur, en zich volledig te focussen op zijn nieuwe passie.


"Ik besloot van mijn hobby mijn beroep te maken, en heb er nog geen moment spijt van gehad. Het bakhuis draait intussen op volle toeren. We organiseren workshops en teambuildings. Ook als financieel directeur verzorgde ik geregeld opleidingen voor mijn personeel. Dat is iets wat ik kan verderzetten in mijn huidige job. Ik kom nog vaak in contact met het bedrijfsleven. Omdat er in de streek veel bedrijven gevestigd zijn, ging ik meteen reclame maken voor de originele teambuildings die we in ons bakhuis organiseren. Groepen van 10 tot 30 personen kunnen hier het hele proces van bakken leren. Op het einde krijgen de gasten hun zelfgebakken brood mee naar huis", zegt Mario.


"Als het mooi weer is, zetten we onze grote werktafel buiten. Hoewel het bakhuis op amper twee kilometer van de Brusselse ring ligt, blijft het hier een oase van rust. Ik had me geen betere carrièreswitch kunnen wensen", besluit Mario.