Eerste studiewerk start voor vernieuwde Albert Van Cotthemstraat en Slesbroekstraat

Schepen van Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V) en schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA) in de Albert Van Cotthemstraat.
rv Schepen van Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V) en schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA) in de Albert Van Cotthemstraat.
De Albert Van Cotthemstraat en Slesbroekstraat in het gehucht Negenmanneke worden heraangelegd. De eerste studies kunnen starten.

“Zowel de volledige bovenbouw als het rioolnetwerk zullen aangepakt worden”, zegt schepen van Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V). “We willen er voor zorgen dat de zwakke weggebruiker zich veilig en comfortabel kan verplaatsen in dit druk KMO-gebied en in de schoolomgeving. Anderzijds willen we elke opportuniteit benutten om meer waterbuffering te creëren.”

De gemeenteraad zette intussen het licht op groen voor de aanstelling van een studiebureau. “Er gaat speciale aandacht naar de aanleg van fietspaden in beide richtingen en van parkeervakken”, zegt schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA). “Maar ook de verbetering van de schoolzone aan De Groene Parel wordt bestudeerd. Zo willen we de schoolzone veiliger en aangenamer maken, in lijn met ons beleid aan andere scholen in onze gemeente. We zullen ook infoavonden organiseren.” Voor de studie trekt de gemeente wel heel veel tijd uit want een volledig onderzoek zal pas binnen twee jaar klaar zijn. Pas nadien kan dan een aannemer gezocht worden om de werken uit te voeren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.