Duo gebruikt 200 euro-biljet om mensen te bestelen

Baert Marc
Twee Roemeense vrouwen riskeren 14 maanden cel voor verschillende pogingen tot oplichtingen. Ze gebruikten de zogenaamde wisseltruc om geld af te luizen.

Op 5 december bestelden de twee een cola en twee Red Bulls in een café te Halle. Ze betaalden met een biljet van 200 euro en de uitbater gaf hen hun wisselgeld terug. Toen keerden ze echter op hun stappen terug en vroegen ze hun 200 euro terug. Zelf gaven ze echter 100 euro te weinig terug van het daarvoor gekregen wisselgeld. Na enig aandringen van de uitbater ‘vonden ze het 100 euro biljet op de grond terug’. Dat ze over een grote portie lef beschikten bewezen ze door een uur later exact hetzelfde te doen in hetzelfde café. Hierop werden ze aan de deur gezet. In een kledingszaak lukte hun truc wel. Zo konden ze met 180 euro aan de haal gaan. Ook van andere handelszaken kwamen diezelfde dag klachten binnen. Uiteindelijk konden ze op heterdaad betrapt en opgepakt worden. De verdediging vraagt om een straf met uitstel. Uitspraakop 3 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.