Drogist legt zich niet neer bij veroordeling

De woning waar het slachtoffer de dood vond.
Mozkito De woning waar het slachtoffer de dood vond.
Drogist Jozef V. (73) uit Lennik heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot een effectieve celstraf van 12 maanden voor het onopzettelijk doden van Heidi C. De vrouw stierf in 2013 na een reinigingskuur. Uit onderzoek bleek dat ze stierf nadat ze natriumchloraat had ingenomen. De zeventiger had haar dat middel meegegeven terwijl ze eigenlijk een onschadelijk middel besteld had.

In juni 2013 was Heidi C. uit Sint-Laureins-Berchem van plan om samen met haar huisgenoot een alternatieve reinigingskuur te ondergaan. Daar hadden ze onder meer het sterk relaxerende magnesiumsulfaat voor nodig, dat Heidi ging halen bij een drogist. Maar Heidi werd er zwaar ziek van en haar huisgenoot trok met haar naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Al haar organen bleken op korte tijd aangetast. Zoiets kon volgens de dokters enkel door vergiftiging. Kort na haar opname overleed ze. Ook haar huisgenoot werd meteen opgenomen met vergiftigingsverschijnselen en belandde in coma. Hij overleefde de vergiftiging. Uit onderzoek bleek dat de drogist haar natriumchloraat had meegegeven. Dat is een sterke onkruidverdelger die bij inname dodelijke gevolgen kan hebben.

De drogisterij bleek één grote chaos te zijn. Bij een huiszoeking troffen speurders verschillende potjes en zakken met chemicaliën en producten aan, waar geen enkel etiket op bevestigd was. “Beklaagde heeft zelf ‘op het zicht’ beslist wat magnesiumsulfaat moest zijn. Daarvan heeft hij een kilogram meegegeven. Jammer genoeg bleek het natriumchloraat te zijn”, aldus de rechter. Wanneer het hof zich over het dossier zal buigen, is nog niet bekend.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Yves De Wilde

    Dat noem ik lef hebben wij zijn een jeugdvriendin kwijt door zijn wanorde en menheer kan het niet aanvaarden een strafje van 1 jaar te krijgen ( wat in Belgie op niets zal uitdraaien gevangenisen zitten overvol) ik hoop dat hij in beroep een welverdiende straf zal krijgen ... cross the fingers!!!!