Dieven viseren FC Negenmanneke

VIJFDE INBRAAK IN KANTINE IN AMPER TWEE MAANDEN TIJD

Enkele vrijwilligers die donderdagvoormiddag kwamen opruimen. Ze zijn de inbrakengolf meer dan beu.
Mozkito Enkele vrijwilligers die donderdagvoormiddag kwamen opruimen. Ze zijn de inbrakengolf meer dan beu.
Vierde provincialer FC Negenmanneke heeft woensdagnacht voor de zoveelste keer inbrekers over de vloer gekregen. In twee maanden tijd is het al de vijfde inbraak en op vier jaar tijd de elfde keer. Telkens verdwijnt er eten en drinken, al werden nu ook voetbaltruitjes en een televisie gestolen. De daders deden zelfs hun behoefte in de douche.

De jongste inbraak gebeurde woensdagnacht, tussen 20.45 uur en 9.30 uur. Het terrein ligt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, langs de Fabriekstraat in Ruisbroek. "Met een hefboom werd de toegangsdeur tot de kantine geforceerd", zegt bestuurslid Nadine Renders. "Daarna werden een bergruimte en de toog van de kantine doorzocht. De daders namen een dertiental truitjes met bijhorende broeken van onze eerste ploeg mee. Onze verschillende sponsors en het clublogo staan daarop vermeld, dus we hebben geen idee wat ze daar kunnen mee aanvangen. Ook een televisietoestel verdween, het zoveelste. Daarnaast verdwenen er dozen met wafels, bakken bier en andere drank- en voedingswaren. Enkele weken geleden namen de daders ook suiker en vuilniszakken van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw mee."

De kantine werd volledig overhoop gehaald, vermoedelijk in een zoektocht naar geld.
Mozkito De kantine werd volledig overhoop gehaald, vermoedelijk in een zoektocht naar geld.

Slechte gewoonte

Jammer genoeg wordt het voor de club stilaan een slechte gewoonte. "Twee weken geleden werd er drie nachten op rij ingebroken", klinkt het. "En kort voordien was er ook al een inbraak. Vijf stuks dus op twee maanden tijd. We zijn op deze locatie aan ons vierde seizoen bezig en de teller qua diefstallen hier staat op elf. Voordien lag het terrein aan de Meerweg, waar we de tel niet meer konden bijhouden. Waarschijnlijk zullen we bijna onze vijftigste jubileum kunnen vieren. De politie en de gemeente, die eigenaar is van het gebouw, doen wel enorm hun best. Het labo kwam vandaag (donderdag red.) ook ter plaatste en zij ontdekten in de kleedkamers dat iemand zijn behoefte had gedaan in de douche."


De moed zakt de bestuursleden wel stilaan in de schoenen. "We zijn een kleine ploeg, die draait op vrijwilligers", vertelt bestuurslid Valerie Marchoul. "We steken er heel wat van onze vrije tijd in. Daarnaast vervullen we een maatschappelijke rol. Er zijn een tachtigtal jeugdspelers verdeeld over vijf ploegen. We houden die gasten zo van de straat, en hun ouders zijn ons daar ook dankbaar voor. Elke keer opnieuw moeten we terug iets proberen op te bouwen. Die daders moeten dat eens doorhebben, en beseffen dat we hier enkel voor de sport en hobby zijn." Donderdagochtend gingen een zevental vrijwilligers opnieuw aan de slag om alles op te ruimen.

Daders gefilmd

Mogelijk werden de daders gefilmd. Na de laatste inbrakenreeks werd een bewakingscamera geïnstalleerd. Aan de inkom van het terrein staat ook een mast met ANPR-camera's.


"We hopen dat de daders herkenbaar zijn, zodat we minstens weten wie ze zijn", besluit het bestuur.