Dieven drongen zeven Renmans-beenhouwerijen binnen

Twee Roemenen riskeren celstraffen van veertig maanden en vijf jaar voor een reeks inbraken in beenhouwerijen van de keten Renmans.

De twee waren te weten gekomen dat de sleutel van de kluis in veel Renmans-filialen 'verborgen' werd in de koelkasten. Met die wetenschap in het achterhoofd, trokken ze naar verschillende winkels in de Brusselse Rand. Ze sloegen toe in Vilvoorde, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw en Zemst. Alles samen beroofden ze zeven winkels.

Oude bekende

Op camerabeelden was echter een wagen te zien, die bij één van de inbraken zes keer langsreed. De nummerplaat leidde de speurders al snel naar een oude bekende. Die werd geschaduwd, en op heterdaad betrapt toen hij samen met een jongere kompaan in Vilvoorde een Renmans-filiaal wilde binnendringen.


"Ze bleken toen allebei nog maar enkele weken op vrije voeten te zijn, na een eerdere veroordeling voor diefstal", aldus de procureur. "Ik kan er gewoon niet bij dat je dan geen enkel schuldbesef hebt. Als ze opnieuw vrijkomen, kan ik beter naar Renmans bellen met de melding dat ze hun sleutels zeker niet meer in de koelkast moeten leggen."


De verdediging vraagt een werkstraf, uitspraak op 24 mei. (WHW)