De Mammobiel staat zes weken lang in Sint-Pieters-Leeuw

Vrouwen tussen 50 en 69 jaar kunnen zich in de komende weken laten screenen op borstkanker in Leeuw en deelgemeenten.
De mensen van de sociale en welzijnsdienst van Sint-Pieters-Leeuw hopen dat veel vrouwen ingaan op de uitnodiging voor de screening om borstkanker op te sporen.
RV De mensen van de sociale en welzijnsdienst van Sint-Pieters-Leeuw hopen dat veel vrouwen ingaan op de uitnodiging voor de screening om borstkanker op te sporen.

De Mammobiel, waar vrouwen terechtkunnen voor de screening, staat sinds deze week op de parking van het gemeentehuis. Vanaf 19 oktober is dat aan de sporthal in Ruisbroek en vanaf 26 oktober aan Zonnig Leven. Vrouwen die in aanmerking komen voor een gratis screening krijgen een persoonlijke uitnodiging in de bus.

Elk jaar krijgen in Vlaanderen zesduizend vrouwen de diagnose van borstkanker te horen. Zes op de tien overleven dankzij een vroege opsporing. Slechts bij een beperkt aantal vrouwen die borstkanker krijgen, is er een erfelijke factor bekend. In de meeste gevallen is de oorzaak niet bekend. Borstkanker kan dus iedereen treffen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.