Daders home invasion waren valse agenten, duo opgepakt dankzij alerte buren

Mozkito
De twee mannen die dinsdagochtend een home invasion pleegden in Sint-Pieters-Leeuw hadden zich uitgegeven als agenten. Zo konden ze zich makkelijk toegang verschaffen. De politie kon het duo op heterdaad betrappen dankzij een alerte getuige. Ze werden uiteindelijk in de woning zelf aangetroffen.

De feiten speelden zich dinsdagochtend af in de Pijnbroekstraat in Sint-Pieters-Leeuw. “Buren die een verdachte auto in de straat van de woning hadden opgemerkt alarmeerden om 10 uur de politie waardoor de home invasion aan het licht kwam”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “Bij nazicht van de woning bleek de bewoonster in het gezelschap te zijn van twee personen. Het gaat om een 23-jarige zonder vast adres en een 30-jarige man uit Jette. Volgens het slachtoffer hadden de twee mannen zich uitgegeven als politieagenten. De bewoonster werd niet fysiek aangevallen door de daders.”

Toen de twee daders betrapt werden sloegen ze onmiddellijk op de vlucht. Verschillende ploegen van de lokale politiezone Zennevallei gingen op zoek en kregen daarbij ook bijstand van een helikopter van de federale politie. Het duo kon uiteindelijk in de woning zelf worden aangetroffen. De twee werden dinsdagavond nog verhoord. Het is voorlopig niet duidelijk of ze ook voor de onderzoeksrechter moesten verschijnen en wat die besliste. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.