Buurt Wildersportcomplex krijgt in 2021 een nieuw park met sport- en rustmogelijkheden

Een beeld van het park aan het Wildersportcomplex zoals het er binnen twee jaar zal uitzien.
rv Een beeld van het park aan het Wildersportcomplex zoals het er binnen twee jaar zal uitzien.
De buurt van het Wildersportcomplex krijgt een nieuw park. Alles moet klaar zijn in 2021. De plannen voor het nieuwe groene gebied werden tijdens de Buitenspeeldag voorgesteld. Zowel de sporter als de wandelaar en de genieter komen aan hun trekken.

De zone wordt ingericht met verschillende bomen, houtkanten, bloemenweides en hooilanden maar er is ook aandacht voor extra wateropvang om overstromingen te voorkomen. Sporters komen er aan hun trekken op het loopparcours of kunnen een balsport beoefenen op het terrein. Het speelterrein zal geen kant-en-klare speeltoestellen bevatten, maar wordt zo ingericht dat het de nodige speelimpulsen biedt die de fantasie prikkelen en jong en minder jong uitdagen om avontuurlijker te spelen. Mensen kunnen er natuurlijk ook gewoon even uitrusten op één van de bankjes.

Niet alleen aan het Wildersportcomplex wordt extra groen ingericht mar ook het voetbalveld aan de Platanenlaan in de wijk Wilderveld, het speelveldje aan de Wilderkasteellaan en de site van het oude kasteel Wilderveld is mee opgenomen in het project. Het gemeentebestuur investeert 163.500 euro en de Vlaamse overheid maakt nog eens 296.500 euro vrij via het Agentschap Natuur en Bos. De gemeente werkt voor het project ook samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. De herinrichting start in 2020. Een jaar later moet alles klaar zijn.

De plannen aan het Wildersportcomplex werden tijdens de Buitenspeeldag voorgesteld.
Mozkito De plannen aan het Wildersportcomplex werden tijdens de Buitenspeeldag voorgesteld.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.