Bewoners keren terug naar huizen na waterlek in Sint-Pieters-Leeuw: herstellingswerken bijna voltooid

Alle bewoners keren vandaag in de loop van de namiddag terug naar hun huizen na het waterlek in Sint-Pieters-Leeuw. De herstellingswerken zijn bijna voltooid, na het waterlek dat veertig huizen in de Fazantenlaan blank zette. Het waterlek zelf is al hersteld en de situatie is onder controle. De schade is wel bijzonder groot. 

In de Fazantenlaan in Sint-Pieters-Leeuw ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag een groot waterlek. Dat veroorzaakte een krater van vijftien op vijftien meter, met een diepte van vijf meter. Veertig huizen liepen onder water en vijftig gezinnen werden geëvacueerd. De oorzaak was een lek in de waterleiding.

De aannemers en nutsmaatschappijen zijn volop bezig met de herstellingswerken. “In de loop van de namiddag wordt de buis weer in dienst genomen”, zegt Elke Hemelings van de dienst communicatie van het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw. “De krater wordt opgevuld tot een veilig niveau. Dat is het sein voor de overige nutsmaatschappijen om hun leidingen aan riolering, elektriciteit en gas te herstellen. De straat is niet berijdbaar en de werfzone wordt goed afgebakend en gesignaleerd.”

Baert Marc

"Er wordt zoveel mogelijk bijstand verleend door de gemeentelijke ploegen, de brandweer en de schoonmaakbedrijven aangesteld door de verzekeringsmaatschappij van de betrokken inwoners. Het gemeentebestuur en Farys, eigenaar van de gebroken hoofdwaterleiding, appreciëren de inzet van de inwoners. Farys bevestigt dat de schade volledig vergoed wordt", vervolgt Hemelings.

Baert Marc

Voor verdere vragen over schade en schadevergoeding verwijst het gemeentebestuur naar naar de website www.sint-pieters-leeuw.be. De getroffen bewoners werden al gecontacteerd door de verzekeringsmaatschappij van Farys. Het OCMW blijft bijstand verlenen aan gezinnen die dat wensen.

Voor maandag is een opvolgingsvergadering met alle nutsmaatschappijen gepland. Tot dan is de coördinatie in handen van Farys. 

Baert MarcReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.