Atleet Jean-Pierre Van Impe (82) kampioen in de meerkamp: “Koffie en bokes met choco hebben geholpen”

Jean-Pierre Van Impe vorig jaar bij de lading medailles die hij toen al verzameld had.
Mozkito Jean-Pierre Van Impe vorig jaar bij de lading medailles die hij toen al verzameld had.
Tachtiger Jean-Pierre Van Impe heeft nog maar eens twee titels aan zijn palmares toegevoegd. Op het Roelandsveld in Dilbeek kroonde hij zich tot Vlaams en provinciaal kampioen in de meerkamp. De atleet heeft intussen al twee nieuwe meetings in zijn agenda aangestipt.

Jean-Pierre Van Impe uit Sint-Pieters-Leeuw mag dan al 82 lentes oud zijn, hij start nog steeds met evenveel ‘goesting’ aan een kampioenschap. Dat is vaak al een verschil met zijn jongere collega’s, die doorgaans tientallen jaren jonger zijn. De voorbije weken trainde hij voor een gooi naar een nieuwe titel en had hij zijn zinnen gezet op de meeting op het Roelandsveld in Dilbeek. De meerkamp is geen eenvoudige discipline en al zeker niet voor tachtigers. Maar Jean-Pierre zette een strak resultaat neer. Verspringen, speerwerpen, discuswerpen, de 200 meter en de 1.500 meter… Wie de meerkamp afwerkt, weet dat hij diep zal moeten gaan. “Maar met wat koffie en enkele ‘bokes met choco’ als ontbijt is dat goed gelukt”, lacht Jean-Pierre. “De disciplines stonden de hele dag door op het programma. Ik was de enige tachtiger die deelnam. Met 1.807 punten behaalde ik het tweede beste resultaat ooit in mijn categorie. Ik ben daar echt wel enorm fier op. Ze kennen me daar intussen wel al goed. Het begint natuurlijk op te vallen dat ik nog altijd meedraai. Er zijn nog wel andere tachtigplussers die deelnemen aan atletiekwedstrijden, maar ik kom er nauwelijks nog tegen. Ik ben dan ook blij dat ik dit nog kan doen. En zolang het nog lukt, zullen ze me op die meetings wel zien arriveren.”

Van Impe heeft intussen al een paar andere wedstrijden aangestipt in zijn agenda. “Binnen enkele weken neem ik nog deel aan het kampioenschap voor masters van mijn eigen atletiekclub Olympic Essenbeek Halle en ook in Deinze doe ik nog mee aan een meeting. Maar nu eerst toch wat uitrusten. Zo’n meerkamp kruipt toch wel even in de kleren”, lacht Jean-Pierre.

In juni werd Jean-Pierre ook al Belgisch kampioen op de 800 meter, de 400 meter en in het verspringen. Bij het discuswerpen behaalde hij zilver. Vorig jaar zette Jean-Pierre een echt recordjaar neer met verschillende records en Belgische titels. Jean-Pierre werd acht jaar geleden al uitgeroepen tot Sportleeuw in Sint-Pieters-Leeuw. Dat is de grootste onderscheiding die een sporter in de gemeente kan krijgen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.