20.000 bezoekers verwacht voor jaarmarkt

Nu zaterdag 11 november vindt opnieuw de jaarmarkt plaats in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Er worden ongeveer 20.000 bezoekers verwacht. 265 marktkramers slaan er die dag hun tenten op.

De prijskamp van de dieren blijft ook een van de publiekstrekkers. Zadelpaarden, pony's en boerenpaarden zullen te zien zijn langs de Pepingensesteenweg tussen de Hendrik Vanhouchestraat en Impeleer. Schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen zijn ook opnieuw van de partij. Dance O'Mania, Benny Michiels, Christof Severs & Liesje en Nina Butera trakteren het publiek aan het gemeentehuis dan weer op optredens.


Vanaf vrijdag middernacht is er in het centrum van de gemeente wel een parkeerverbod van kracht. Tijdens de jaarmarkt worden er wel opnieuw pendelbussen ingelegd. Vanaf 9 uur tot 21 uur kunnen mensen hun auto parkeren op de parking van de Makro aan de Bergensesteenweg om vandaar de bus van en naar het evenement te nemen.


In Vlezenbeek is er ook een shuttledienst vanuit het centrum en in deelgemeente Ruisbroek is er ook een busdienst vanaf het Stationsplein tussen 9 uur en 17 uur.


Het gemeentebestuur vraagt bezoekers om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, de shuttledienst of de fiets.


Langsheen de Galgstraat kan er tussen de Europalaan en de Lotstraat wel van 6 uur tot 22 uur langs de kant met onpare huisnummers geparkeerd worden. Langs de Victor Nonnemansstraat kan er tussen de Hoogstraat en de rotonde aan het gemeentehuis geparkeerd worden van 8.30 uur tot 17.30 uur langs de kant met onpare huisnummers. (BKH)