Werken Paterskerk van start op 1 april

De Heilig Hartkerk, beter gekend als de Paterskerk, wacht een nieuwe toekomst.
JVS De Heilig Hartkerk, beter gekend als de Paterskerk, wacht een nieuwe toekomst.
De omvorming van de Paterskerk tot een gemeenschapscentrum en cultuurhuis gaat van start op 1 april. De parking aan Zaal Familia wordt vanaf 25 maart gesloten.

Zoals bekend krijgt de Paterskerk, op de hoek van de Truweelstraat en Leopold II-laan, een nieuwe toekomst. Dat wordt vanaf volgende week zichtbaar. De aannemer gaat er dan aan de slag met de werfvoorbereidingen. De parking aan Zaal Familia aan de Truweelstraat wordt dan al afgesloten, om opgenomen te worden in de werfzone. Vanaf maandag 1 april gaan de werkzaamheden dan echt van start.

De Paterssite wordt een nieuwe woonwijk in de stad, met als meest opvallende ingreep de herbestemming van de Paterskerk, of Heilig Hartkerk. Die wordt verbouwd tot gemeenschapscentrum en cultuurhuis voor de hele buurt. Daarna worden er een 40-tal woningen gebouwd rondom een nieuw aan te leggen park.

Een bouwbedrijf uit Beveren gaat de Paterskerk volledig verbouwen, voor een bedrag van 2.903.115,11 euro. Er komen drie zalen in de kerk: een grote polyvalente zaal, een kleinere zaal met een cultuurcafé en een vergaderzaal.

Een schets van de toekomstige Paterskerk.
repro JVS Een schets van de toekomstige Paterskerk.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.