Vrachtwagen verliest lading ramen op snelweg: E17 bezaaid met 500 kg glasscherven

Het glas lag verspreid over een afstand van 200 meter.
Kristof Pieters Het glas lag verspreid over een afstand van 200 meter.
Het verkeer op de E17 richting Gent heeft dinsdagmiddag een tijdlang heel wat hinder ondervonden door een verlies van een bijzondere lading. Een vrachtwagen verloor zo’n tien ramen veiligheidsglas. De scherven lagen bezaaid over een traject van 200 meter.

De vrachtwagen, die bij een firma in Temse een lading ramen was gaan laden, was net de E17 richting Gent opgereden. Tussen het klaverblad en de afrit van de N41 begaf een spanband het plots, waardoor een deel van de lading van de vrachtwagen viel. Een tiental ramen in veiligheidsglas — goed voor ruim 50 kilo per stuk — denderde van de vrachtwagen. Over een afstand van zo’n 200 meter lag de parallelweg over de hele breedte bezaaid met glasscherven. De brandweer kwam ter plaatse en kon na een kwartier al een rijstrook vrijmaken. Enkele arbeiders van de firma die de vrachtwagen even voordien geladen hadden, kwamen ter plaatse om te helpen bij het opvegen van de glasscherven. 

Eerste keer

De vrachtwagenchauffeur kon even verderop op de afrit veilig stoppen. De man was er het hart van in: “Ik snap niet hoe dit is kunnen gebeuren. Ik doe al 15 jaar transport van glas en het is de eerste keer dat ik dit meemaak. Telkens voor ik vertrek met een lading, check ik dubbel of alles goed vaststaat. Dat deed ik nu ook. Ik heb geen idee hoe die spanriem is kunnen losschieten. Gelukkig waren er geen andere voertuigen bij betrokken en is niemand gewond geraakt.” Het duurde ruim een uur vooraleer alle glas weer opgeveegd was. 1 auto reed lek op de glasscherven.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Vermeiren

  Elke spanband kan breken, zo goed als een nieuwe band een klapband is... Is gewoon pech, gelukkig geen gewonden...

 • WALTER WIELANDT

  als die man al zoveel jaren glas vervoerde zal die vast en zeker zijn job wel goed doen en treft die zeker en vast geen schuld !!!

 • Marcus Camps

  DIE spanriem. Met andere woorden, ze maken het vast met één spanriem. En dan schrikken als er eens een spanriem doorgesleten is, tja, na twintig jaar kan het wel.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Sterke spandraad. Zulk een lading zou toch dubbel beveiligd moeten zijn. Alle kosten zelf betalen met nog een boete boven op zou de laders van dergelijk materiaal misschien een beetje beter laten omgaan met de beveiliging. Nu gebeurt er al te vaak dat een lading op de weg terecht komt.

 • Robert Henneman

  Das toch normaal dat het valt, kijk maar eens op het etiket: staat op geschreven ‘’probleem’’. :)