Vrachtwagen botst tegen botsabsorbeerder ter hoogte van wegenwerken E17

Op de autosnelweg E17 in Sint-Niklaas is vrijdagochtend een vrachtwagen frontaal ingereden op een botsabsorbeerder ter hoogte van wegenwerken tussen Waasmunster en Sint-Niklaas-West. De bestuurder raakte hierbij zwaargewond.

Het ongeval gebeurde kort na 5 uur ’s ochtends. Ter hoogte van de samensmelting van de hoofdrijbaan en de laterale weg richting Gent hadden arbeiders een noodherstelling aan het wegdek uitgevoerd. Daarvoor was één rijstrook afgesloten voor het verkeer. Een signalisatiewagen stond een honderdtal meter voor de kleine werfzone opgesteld. De bestuurder van een kleine vrachtwagen had de signalisatiewagen met botsabsorbeerder te laat opgemerkt en reed er met hoge snelheid op in.

Door de zware klap kwam het voertuig dwars over de rijbaan te staan. De drie rijstroken van de hoofdrijbaan raakten daardoor versperd. Het verkeer kon enkel nog via de laterale weg langs het ongeval passeren. De bestuurder raakte bij het ongeval zwaargewond, de wegarbeiders bleven ongedeerd. Het ongeval leidde aan het begin van de ochtendspits tot heel wat file. Rond 6.30 uur was de rijbaan vrijgemaakt en loste de file vrij snel op.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.