VIDEO : 81-jarige fietser overleden na aanrijding in Vrasenestraat

In de Vrasenestraat in Nieuwkerken is dinsdagvoormiddag een 81-jarige man om het leven gekomen bij een ongeval. Hij werd aangereden nadat hij plots om nog ongekende oorzaak van het fietspad uitweek naar de rijbaan.

Het dramatische ongeluk gebeurde om iets voor 11 uur. De man fietste op het brede fietspad in de richting van Vrasene. Zo’n 100 meter voor het kruispunt met de Kriekelaarstraat week hij om een ongekende oorzaak plots uit van het fietspad naar de rijbaan. Net op dat moment kwam er een auto aangereden. De bestuurder van die wagen kon een aanrijding niet meer vermijden en schepte het slachtoffer op. De opgeroepen hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse en hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren. Er kon geen hulp meer baten. De man overleed ter plaatse. De autobestuurder verkeerde in shock en reed volgens de eerste vaststellingen niet te snel. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Het ongeval gebeurde op een kaarsrechte baan. De fietser week plots uit naar de rijbaan op het moment dat een auto voorbijkwam.
Kristof Pieters Het ongeval gebeurde op een kaarsrechte baan. De fietser week plots uit naar de rijbaan op het moment dat een auto voorbijkwam.
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.