Verkoeling zoeken op speelpleinen: “Nog een waterspelletje?”

JVS
De hitte zorgt ook op de vele speelpleinen voor grote uitdagingen. Hoe moet je een grote groep kinderen een hele dag lang zo koel mogelijk houden?

“Er zijn gelukkig heel wat waterspelletjes. En we ontdekken er steeds nieuwe!”, klinkt het lachend op speelplein Kwammer, waar de hele maand juli vakantieopvang voor kinderen van 6 tot 15 jaar wordt georganiseerd op de terreinen van de Scouts achter de Christus Koningkerk aan de Heistraat. Elke weekdag van 13.30 tot 17.30 uur staan de animatoren klaar om enkele tientallen kinderen zomers plezier te bezorgen. “De hitte is een extra uitdaging deze week. We doen er alles aan om iedereen verkoeling te brengen, met waterspelletjes, waterballons, waterglijden tot waterpistolen. Alles helpt deze dagen, als er maar water aan te pas komt!”

JVS
JVS
JVSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.