Verbod op speed pedelecs in Stationsstraat: “Waarom worden wij geviseerd? We kunnen ook gewoon 5 km/u rijden...”

JVS
Het gebruikerscollectief Speed Pedelec Vlaanderen vindt het geen goed signaal dat speed pedelecs worden geweerd uit de Stationsstraat in Sint-Niklaas.

“We merken op dat we telkens weer geframed worden als gebruikers van een ‘snelle elektrische fiets’. Een voertuig dat 45km/u kán rijden, kan echter ook 30km/u rijden. Of 20, of 5. Sportwagens kunnen veel sneller rijden, maar worden ook toegestaan in woonerven, in zones 30 of in schoolomgevingen. De meeste sportwagens houden zich immers aan de snelheidsbeperkingen. Maar de speed pedelecs worden gezien als levensgevaarlijk en worden steeds maar weer geweerd. Wij geloven als gebruikers niet dat dit het juiste signaal is”, stelt Quinten Verdonck van Speed Pedelec Vlaanderen.

Echt alternatief voor auto

“In een Vlaanderen dat volledig dichtslibt door de overdaad aan auto’s is de speed pedelec één van de eerste échte alternatieven voor de auto. Volgens ons is de speed pedelec een voertuig dat steun verdient. Het is geen voertuig dat geweerd moet worden omdat het een hoger snelheidspotentiëel heeft. We ijveren voor een lokaal snelheidsregime dat de speed pedelec op alle fietspaden en in de hele binnnenstad toelaat, mét keuzevrijheid van rijbaan of fietspad, met lokale snelheidsbeperkingen waar nodig. Als speed pedelec-bestuurders beseffen we heel goed dat de Stationsstraat in Sint-Niklaas geen straat is om aan maximumsnelheid door te rijden. We zien echter het probleem niet als dit aan aangepaste snelheid gebeurt. Tenslotte zijn we aan aangepaste snelheid in geen enkel opzicht anders dan een reguliere fiets. Wij zijn vragende partij om mee aan tafel te komen zitten.” 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Vanquickelberghe

  Wat een domme reactie van die speedpedelecrijders. Ze kunnen inderdaad 5 km/uur rijden. Maar ze doen het niet. Het moet volle snelheid. Ik kom daar regelmatig in de straat en altijd heb ik schrik dat zo een respectloze eens mijn broek gaat uitrijden.

 • VICTOR PEETERS

  Geen enkel elektrisch voertuig zou door een voetgangerszone mogen rijden als ge toch niet moet trappen kan je ook omrijden en blíjft het veiliger voor voetgangers

 • renée schietekat

  Tja, speed pedelecs in een wandel winkelzone horen daar niet. Te veel shoppende mensen met kinderen. En ja, speed pedelecs kunnen ook per uur rijden, maar ik zie ze dat niet doen. Goede zaak dat men ze bant in een winkel wandelstraat.

 • Katlijn Van Soye

  Als ik 30 rij in de zone 30 is er geen enkele auto die mij niet voorbij steekt!

 • Francine Weckx

  Ik ben ook een pedelec rijder en soms ben ik verbaasd over hoe anderen rijden... Ik heb eens geroepen naar ene dat em in de zone 30 fietst... Die stopte en ik kreeg net geen mot op mijn gezicht... Maar scheldwoorden om rode kaken van te krijgen.... Ik heb nog gedacht.. Kust die vent met die mond zijn kinderen slaapwel? En denkt gij dat er iemand komt helpen???? Er zijn er die naar niks kijken en zoals altijd moeten de goede daar voor boeten