Veilinghuis Vavato kent droomstart

OPRICHTERS MOETEN NA ZES MAANDEN AL TWEE MAGAZIJNEN BIJHUREN

Pieterjan Van Emelen met enkele gesigneerde shirts van topvoetballers als Messi en Iniesta.
Joris Vergauwen Pieterjan Van Emelen met enkele gesigneerde shirts van topvoetballers als Messi en Iniesta.
Veilinghuis Vavato neemt een vliegende start. De drie oprichters moeten na zes maanden al twee extra magazijnen huren en een extra personeelslid in dienst nemen. Ze hielden al meer dan tachtig veilingen: van de hele autocollectie van 'The Sky is the Limit'-ster Michel Van den Brande tot gesigneerde voetbalshirts

Al meer dan tachtig veiligen hebben de jonge veilingmeesters Pieterjan Van Emelen (28), Fons Tooten (27) en Kevin Van de Vyver (32) georganiseerd. Ze richtten hun veilinghuis op in maart, nadat ze hadden uitgezocht of er plaats was in de markt. "We pakken het bewust anders aan de klassieke veilinghuizen. We zijn actief op sociale media en hebben een eigen app. Op die manier staan we heel dicht bij aanbieders en kopers", zegt het trio.


De eerste veiling in mei was meteen de spraakmakendste: stellingbouwer Michel Van den Brande, bekend van 'The Sky Is The Limit' liet er 25 auto's veilen. "Zonder die auto's hadden we allicht niet gestaan waar we vandaag staan", zeggen ze. "Die veilig heeft onze start een boost gegeven."

Bussen en auto's op de parking van het veilinghuis.
Joris Vergauwen Bussen en auto's op de parking van het veilinghuis.

Meer tijd voor prospectie

Intussen hebben ze twee extra magazijnen in het Europark-Noord gehuurd om de toestroom aan veilinggoederen de baas te kunnen. Ze zoeken ook nog een terrein om de vele wagens te kunnen parkeren. "En te bedenken dat we wilden starten in een garage bij een van ons thuis. Nu hebben we drie magazijnen. Vanaf volgende week start ons eerst personeelslid, een administratief bediende. Op die manier kunnen we zelf meer tijd maken voor prospectie. Al is dat tot nu toe nog niet echt nodig geweest", vertellen ze.


Als faillissementsmakelaars gaan de zaken heel snel. Voor de deur van hun veilinghuis staan een hele reeks bussen uit een faillissement. "De bussen hebben 800.000 kilometer op de teller. Dan moeten we specifiek onze kanalen in Afrika aanspreken om een afzetmarkt te vinden", zegt het trio. "We krijgen alles binnen: van bussen tot bloempotten. Maandag moesten we naar Luik voor het faillissement van een bowlinghal. Elke dag is anders en brengt een nieuw avontuur."

Lionel Messi

Door de media-aandacht leerde een Limburger, die in Spanje woont, Vavato kennen. Hij laat er nu zijn collectie gesigneerde voetbalshirts, ballen en voetbalschoenen veilen voor het goede doel. Truitjes van Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovi¿, Eden Hazard, Radamel Falcao, Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta, Vincent Kompany, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan en Juventus gaan er onder de hamer, net als heel wat NBA-materiaal, zoals een truitje van Dennis Rodman tot stukjes parket van basketvloeren van bekende Amerikaanse basketclubs. "De opdrachtgever wil anoniem blijven. Hij doet het omdat hij een vriend verloor aan kanker en hij het kankeronderzoek wil steunen. Wij tonen onze goeie wil door ons volledig commissieloon door te storten naar het Kinderkankerfonds." Het shirt van Messi heeft met 320 euro voorlopig het hoogste bod. Morgen om 15 uur sluit de veiling af. "De laatste uren wordt er het meest geboden. Het shirt van Messi zal minstens nog dubbel zoveel opbrengen", voorspellen de veilingmeesters. Jean-Marie Pfaff is peter van de actie. Bij elk shirt is een foto bijgevoegd waarop de bewuste voetballer te zien is wanneer hij het truitje tekende.


Voor meer info kan je terecht op www.vavato.com.