Valpartijen moeten tot verleden behoren: vernieuwde oversteekplaatsen Grote Markt zijn afgewerkt

De vernieuwde oversteekplaatsen op de Grote Markt, met een glasvloer en houten planken waar niet meer over zou mogen worden uitgegleden.
JVS De vernieuwde oversteekplaatsen op de Grote Markt, met een glasvloer en houten planken waar niet meer over zou mogen worden uitgegleden.
De vernieuwing van de veelbesproken gladde oversteekplaatsen op de Grote Markt van Sint-Niklaas is klaar.

Het Sint-Niklase schepencollege heeft vandaag de voorlopige oplevering van de vernieuwde oversteekplaatsen goedgekeurd. De voorbije maanden heeft een aannemer de gladde glaspartijen vervangen aan de vier oversteekplaatsen onder de luifels. Ook de houten esplanade aan de oversteekplaatsen werd aangepakt. Daar werden houten planken gelegd met speciale antislipvoegen. 

“Ik ben vooral opgelucht dat deze werken eindelijk voorbij zijn”, stelt schepen voor Openbare Werken Carl Hanssens (N-VA). “De oversteekplaatsen waren al jaren een doorn in het oog. De gladheid van de glaspartijen werd jarenlang ‘opgelost’ door dikke, rubberen matten die dan zelf een oorzaak van struikelpartijen werden. Met de nieuwe, ruw ingebakken antisliplaag in de glasvloer is er nu een goeie definitieve oplossing. De antislipgroeven werden in het atelier toegevoegd en zullen dus ook lang genoeg meegaan. Ook de beplanking was aan een opfrissing toe. Eigenlijk moet de héle houten promenade onder handen worden genomen, maar in het zicht van de hele herinrichting van de Grote Markt houden we die boot nog even af. De oversteekplaatsen onder luifels konden echt niet wachten.” De totale kostprijs van de werken aan de oversteekplaatsen bedraagt 536.300 euro.

De vier oversteekplaatsen onder de luifels werden de voorbije maanden aangepakt.
JVS De vier oversteekplaatsen onder de luifels werden de voorbije maanden aangepakt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.