Update AZ Nikolaas maandag: 81 patiënten opgenomen, 12 op intensieve zorgen en voorbije 24 uur één patiënt overleden

Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.
JVS Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.
In het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas zijn op dit moment 81 mensen opgenomen die positief hebben getest op COVID-19. Dat zijn er tien meer dan zondag. Twaalf mensen liggen op intensieve zorgen. Er is de voorbije 24 uur één patiënt overleden, waardoor er nu in totaal twaalf dodelijke slachtoffers in het AZ Nikolaas te betreuren zijn.

Zondag waren er 71 mensen opgenomen in het AZ Nikolaas die positief hadden getest op COVID-19. Dat aantal is maandag gestegen tot 81. Op de dienst intensieve zorgen worden momenteel twaalf patiënten behandeld. Het aantal opgenomen ‘verdachte’ patiënten, waarvan het testresultaat nog niet gekend is, bedraagt maandag vijftien.

Eén patiënt is de voorbije 24 uur in het AZ Nikolaas overleden. Een dag eerder waren er dat nog vier. Het totale aantal overlijdens in het Wase ziekenhuis bedraagt nu twaalf.

Goed nieuws is dat de voorbije 24 uur heel wat positieve patiënten werden ontslagen uit het ziekenhuis. Liefst negen mensen mochten weer naar huis.

Lees ook: Update AZ Nikolaas zondag: 71 patiënten opgenomen, 11 op intensieve zorgen en voorbije 24 uur 4 patiënten overleden