Update AZ Nikolaas dinsdag: 90 patiënten opgenomen, 12 op intensieve zorgen en voorbije 24 uur één patiënt overleden. In totaal mochten al 55 patiënten weer naar huis

Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.
JVS Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.
In het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas zijn op dit moment 90 mensen opgenomen die positief hebben getest op COVID-19. Dat zijn er 9 meer dan maandag. Twaalf mensen liggen op intensieve zorg. Er is de voorbije 24 uur 1 patiënt overleden. 6 patiënten mochten weer naar huis. In totaal hebben nu al 55 mensen het ziekenhuis kunnen verlaten.

Maandag waren er 81 mensen opgenomen in het AZ Nikolaas die positief hadden getest op COVID-19. Dat aantal is dinsdag gestegen tot 90. Op de dienst intensieve zorg worden momenteel twaalf patiënten behandeld, evenveel als gisteren. Het aantal opgenomen ‘verdachte’ patiënten, waarvan het testresultaat nog niet gekend is, bedraagt dinsdag 20.

Eén patiënt is de voorbije 24 uur in het AZ Nikolaas overleden. Het totale aantal overlijdens in het Wase ziekenhuis bedraagt nu 13.

Al in totaal 55 patiënten naar huis

Ook de voorbije 24 uur zijn opnieuw patiënten uit het ziekenhuis ontslagen. Deze keer gaat het om 6 mensen die weer naar huis mochten. Gisteren waren er dat 9. In totaal hebben nu al 55 mensen het ziekenhuis kunnen verlaten.

Lees ook: Update AZ Nikolaas maandag: 81 patiënten opgenomen, 12 op intensieve zorgen en voorbije 24 uur één patiënt overleden