Tieners leren over zichzelf met 'Lief voor mijn lijf'

Sabine Peeters, auteur van 'Lief voor mijn lijf', vertelt op een amusante manier over haar ervaringen, wat bij Thuis-actrice Moora Vander Veken en radio-dj Tom De Cock in de smaak valt.
Foto Joris Vergauwen Sabine Peeters, auteur van 'Lief voor mijn lijf', vertelt op een amusante manier over haar ervaringen, wat bij Thuis-actrice Moora Vander Veken en radio-dj Tom De Cock in de smaak valt.
Hoe ga je om met sociale media, sexting, ongewenste uitspraken, stereotypes en perfectionisme? Dat waren de uitgangspunten van 'Lief voor mijn lijf', een initiatief van de Gezinsbond in jeugdhuis Den Eglantier in Sint-Niklaas afgelopen zaterdag.

Jongeren en hun ouders konden er terecht om in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen. Onder meer Sabine Peeters, make-upartieste en auteur van het boek 'Lief voor mijn Lijf', de bekende pedagoog Pedro De Bruyckere en 'JustJade', één van de populairste YouTubers van het land waren van de partij. Ook ex-patiënten van het Zeepreventorium en experts van organisaties zoals Eetexpert, Jong & Van Zin, çavaria en de vzw Amazone gaven tips en advies. En ondertussen waren er workshops yoga, ademhalingssessies en konden bezoekers alles leren over gezonde tussendoortjes en het 'pimpen' van drinkwater. Thuis-actrice Moora Vander Veken en radio-dj Tom De Cock gaven dan weer 'Vraag je plaatje'-sessies. "Jezelf en je lijf graag zien: voor tieners is dat niet makkelijk. Jezelf wapenen tegen een negatief zelfbeeld vergt heel wat inspanningen. Mode en media hebben zo'n gigantische impact vandaag. Daarom is het zo belangrijk dat ze in die kwetsbare periode van hun leven, in volle mentale ontwikkeling, te weten komen hoe ze in harmonie met zichzelf hun plaats in die wereld kunnen innemen", aldus auteur Sabine Peeters. (JVS)