Tien dagen lang MOOOV-filmfestival in Siniscoop

JVS
Van 26 april tot en met 5 mei vindt in Sint-Niklaas voor de zevende keer het MOOOV-filmfestival plaats. MOOOV serveert geen blockbusters met grote sterren, maar wel kwalitatieve, eigenzinnige cinema uit alle hoeken van de wereld.

MOOOV is een festival voor wereldfilms. Dit jaar ligt de focus vooral op de Afrikaanse, Aziatische en Latijns-Amerikaanse cinema. Humor en tragiek worden afgewisseld met documentaires en familiefilms. Ook kinderen en jongeren komen aan hun trekken in het aanbod. 
Films met een boodschap, die biedt het Mooov-filmfestival in Sint-Niklaas aan, net als in zes andere Vlaamse steden waar het festival plaatsvindt. Dit jaar zijn er films uit India, Polen, Rusland, Mexico, Rwanda, Duitsland, China en België. 
De openingsfilm vrijdagavond is ‘Sakawa’, van de Ghanese regisseur Ben Asamoah, die afkomstig is uit Sint-Niklaas en nu in Londen woont. Hij zal vrijdag ook aanwezig zijn om zijn film voor te stellen.

Naast het filmluik in Siniscoop is er ook een randprogramma uitgewerkt, in samenwerking met de stad. Zo is er zaterdag 27 april om 14.30 uur een workshop vloggen voor kinderen in Siniscoop, na de jeugdfilm Binti, in samenwerking de kunstacademie. 
Maandag 29 april om 20 uur is er een nabespreking van de film ‘Tel Aviv on Fire’, met een receptie met fairtrade-producten uit Palestina. Dat gebeurt ook dinsdag 30 april om 14.30 uur, na ‘Mercy of the Jungle’, met fairtrade- koffie en -chocolade uit Congo, in samenwerking met Oxfam Wereldwinkels. 
In het kader van het bibproject ‘Talen kleuren de wereld’ wordt de MOOOV-film Sibel getoond, donderdag om 20 uur. Nadien volgt opnieuw een nabespreking met receptie, in samenwerking met de bib en VormingPlus. 
In het Museumtheater tot slot brengt de band Köhn op donderdag 2 mei om 20 uur een nieuwe soundtrack bij de cultfilm ‘Post Tenebras Lux’. Het geheel wordt live gespeeld bij de film.

Info en tickets: via www.siniscoop.be, www.mooov.be.

JVSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.