Tachtigjarige krijgt geen straf na jarenlange slagen aan zijn vrouw, nadat die tijdens huwelijksnacht opbiechtte dat ze hem bedroog

Geert De Rycke
Een tachtigjarige man uit Sint-Niklaas is door de Dendermondse rechtbank schuldig bevonden aan slagen aan zijn vrouw, maar een straf kreeg hij niet. De man kreeg in de plaats de gunst van de opschorting. Jarenlang sloeg hij zijn vrouw. “Uit boosheid nadat ze tijdens onze huwelijksnacht opbiechtte dat ze was vreemdgegaan”, zei de man zelf.

De vrouw in kwestie liep doorheen de jaren al eens regelmatig rond met verwondingen of een gipsverband, zogezegd altijd opgelopen door een val met de fiets of andere ongelukjes. In werkelijkheid kreeg ze met regelmaat van de klok slagen van haar man. Na een huwelijk van vijftig jaar viel de man uiteindelijk toch door de mand. Hij werd opgepakt, bekende de feiten en zat een tijd in de gevangenis.

Tijdens zijn proces leek hij tot inkeer gekomen. “Ik heb veel spijt van wat ik gedaan heb”, vertelde hij. “Maar wat ik te horen kreeg op mijn huwelijksnacht heeft serieuze gevolgen had. Mijn vrouw vertelde toen dat ze me eigenlijk bedrogen had. Ik was daardoor echt van slag en we hebben dat nooit kunnen uitpraten. Het was natuurlijk fout wat ik in de plaats deed.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patricia Den tuysscher

    Heb ook altijd slagen gekregen van mijn nu, ex man. Politie in Sint niklaas seponeerde het gewoon, zodat hij jaren zijn gang kon gaan, en dit zonder dat ik vreemdging en alleen maar hard werkte. In Sint Niklaas was vroeger de politie even corrupt als de dader, maar ja, zal wel de power of money geweest zijn zeker. In alle geval, hij kon er steeds mee wegkomen.