Studenten trekken naar rusthuis om voor te lezen

RV
Studenten van hogeschool Odisee in Sint-Niklaas zijn naar woonzorgcentrum De Gerda getrokken om er voor te lezen aan de bewoners.

De studenten van het eerste jaar Secundair Onderwijs lieten deze week hun klas achter om plaats te nemen voor een groep bejaarde bewoners van woonzorgcentrum De Gerda in Sint-Niklaas. Hun opdracht: voorlezen. “We hadden nooit eerder voorgelezen aan bejaarden. Dit was helemaal nieuw. We werden een beetje uit onze comfortzone gehaald, maar vonden het wel heel leerrijk”, klonk het. “In het begin was het moeilijk om hun aandacht te krijgen. We kregen ze ook minder snel stil dan een klas kinderen. Ze wilden vooral veel vertellen. Maar eens we hun aandacht te pakken hadden, waren de bewoners een heel dankbaar publiek. Je zag dat ze er echt van genoten. Wij kregen een interessant leermoment en deden tegelijk iets nuttig terug.”

RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.