Straatschilderingen in Sacramentstraat: “Sint-Nicolaasplein aantrekkelijker maken”

JVS
De stad plant in aanloop naar de zomer een reeks ingrepen om het Sint-Nicolaasplein aantrekkelijker te maken. Een eerste ingreep is er alvast in de Sacramentstraat, waar blauwe straatschilderingen zijn aangebracht.

“Het Sint-Nicolaasplein is altijd al een ‘hot spot’ geweest in de stad. Ruim 800 jaar geleden begon hier zelfs het verhaal van Sint-Niklaas. Vandaag is het nog altijd een trefpunt voor jong en oud. Maar we willen het plein aantrekkelijker maken”, stelt schepen voor Evenementen Ine Somers (Open Vld). 

Zo komt er tegen 21 juni een permanente dansvloer met sfeerverlichting, die het plein de hele zomer letterlijk in de spotlights zal zetten. “En in het donkere deel van de Sacramentstraat brengen we een kleurrijk canvas aan, met blauwe straatschilderingen. Voor bezoekers en horeca-uitbaters mag het wat meer zijn. We willen er een ideale setting creëren voor een gezellige, zomerse terrasjesavond. Tegen volgende week moeten de straatschilderingen al afgewerkt zijn. Tegen de start van de zomervakantie zullen ook de andere ingrepen op het plein gebeurd zijn.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dylan Noppe

    Beter eens paaltjes zetten voor degene die daar te snel rijden zeker met hun brommers ipv de straat te decoreren