Stenenmuurfeesten in Sinaai: vier dagen volkse kermis

Stenenmuurfeesten
Vandaag starten in Sinaai de Stenenmuurfeesten, een vierdaagse kermis in en rond de Stenenmuurstraat.

Al meer dan honderd jaar wordt er in de wijk rond de Stenenmuurstraat in Sinaai kermis gevierd. De Stenenmuurfeesten zijn dan ook één van de weinige overgebleven typische wijkkermissen. De organisatie, met Benny Smet aan het roer, heeft met beperkte middelen opnieuw een mooi kermisprogramma samengesteld, met vanaf vandaag feest, muziek, wielerwedstrijden, gaaibollingen en schietingen, een grote barbecue, een mountainbike- en gezinsfietstocht tot een kindermiddag met een springkastelendorp en zelfs een heuse ballonmeeting. Sinds drie jaar vindt deze kermis plaats tijdens het pinksterweekend.

Barbecue

Zaterdagavond is er een eerste hoogtepunt, met een barbecue voor honderden mensen en optredens van Corry Konings en De Romeo’s. Maandag is er de jaarmarkt met ook een grote bloemen- en rommelmarkt. Om 18.30 uur stijgen er ballonnen op, waaronder ook een specialevormballon, de ‘Calimero’. Alles vindt plaats in en rond de grote feesttent, in een weide ter hoogte van de Hooimanstraat 6. Alle info: http://www.stenenmuurfeesten.be

StenenmuurfeestenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.