Stad legt buurt zeven scenario’s voor verkeerscirculatie Vrouweneekhoekstraat-Godsschalkstraat voor

RV
Om de verkeersafwikkeling te reorganiseren in de buurt van de Vrouweneekhoekstraat en Godsschalkstraat, in het noorden van Sint-Niklaas, heeft de stad de bewoners zeven mogelijke scenario’s voorgeschoteld.

Op een infovergadering voor de buurt van de Vrouweneekhoekstraat en Godsschalkstraat waren deze week een tachtigtal buurtbewoners aanwezig. Zij kregen zeven mogelijke scenario’s te zien voor de aanpassing van de verkeerscirculatie in hun buurt. Drie van de zeven scenario’s werden door buurtbewoners zelf aangebracht. In kleine groepen en onder leiding van een moderator werden de scenario’s besproken. Na de gesprekken aan de werktafels maakten de deelnemers een keuze aan de hand van twee stickers: een rode sticker voor het scenario dat ze zeker afwijzen en een groene sticker voor hun voorkeursscenario. Op deze stickers schreven heel wat mensen nog bedenkingen of randvoorwaarden. “Over de input van de bewoners tijdens deze overlegavond wordt een samenvattend rapport gemaakt, dat bus-aan-bus in de buurt wordt bezorgd en online wordt gezet. Het rapport wordt ook meegenomen bij de verdere bespreking in het mobiliteitsoverleg en in het schepencollege. Dit moet leiden tot een proefproject met verkeerstellingen en een verdere evaluatie”, kondigt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) aan. 

In maart lieten bewoners van de Vrouweneekhoekstraat en Godsschalkstraat nog hun ongenoegen blijken.
JVS In maart lieten bewoners van de Vrouweneekhoekstraat en Godsschalkstraat nog hun ongenoegen blijken.
De Godsschalkstraat.
JVS De Godsschalkstraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.