Stad hijst regenboogvlaggen voor Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

RV
In Sint-Niklaas worden deze week de regenboogvlaggen gehesen, in aanloop naar de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie nu vrijdag 17 mei.

Maandag werden de regenboogvlaggen uitgehangen aan het Welzijnshuis, in het bijzijn van Kiren Laureyns uit Sint-Niklaas, finalist van Mister Gay Belgium. Ook de bewoners van tehuis De Klokke waren van de partij. “En ook op de Grote Markt, aan de bibliotheek en aan het Dagcentrum zullen deze week regenboogvlaggen wapperen. Dat gebeurt om de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie in de verf te zetten. Op donderdag volgt er nog een marktactie en daarnaast worden er in de secundaire scholen van Sint-Niklaas paarse lintjes uitgedeeld. Tevens is het regenboogzebrapad op de Grote Markt opnieuw bijgeschilderd en hangt er een bordje met info bij”, stelt schepen voor Welzijn Sofie Heyrman (Groen).
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN DESSEL

    En wanneer die tegen heterofobie ?